De huid werkt overdag niet!

De huid werkt overdag niet!
Maar neemt wel alle afvalstoffen op, zoals auto- en fabrieksuitlaatgassen, dat wil zeggen dat indien de huid niet beschermd is met een goede dagcrème of makeup, deze afvalstoffen allemaal door de huid worden opgenomen, en zich daar opslaan. En dit is een grote bron voor huidveroudering.

Reinigen is dus de eerste stap naar een mooiere en gezonde huid.
Dat de huid tweemaal per dag gereinigd moet worden spreekt vanzelf, maar let op, er bestaan veel reinigingsproducten (vooral veel soorten melken niet de hydrofiele gels) die nog al wat mineralen en wolvetten bevatten. Deze reinigen nooit optimaal!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-1024x1024.png

Omdat deze stoffen (weliswaar goedkoop) hydrofoob zijn, dus waterafstotend, blijft er altijd een laag vet op de huid achter. Dit werkt een extra verhoorning in de hand. Maar wat belangrijker is, er vormt zich een vette laag boven op de huid, waardoor een werkstof er onmogelijk nog doorheen kan, dit proces werkt niet huid verjongend maar huid verouderend. Indien we niet in de huid werken maar erop kan er dus geen sprake zijn van huidverjonging of -verbetering.

Wilt u graag advies over het gebruik van de juiste producten? Wij helpen u graag!

Maak online een afspraak.