Brow lamination

Brow lamination, ook wel bekend als Brow Lift, is een populaire cosmetische behandeling die gericht is op het temmen en stijlen van de wenkbrauwhaartjes. Het doel van brow lamination is om de wenkbrauwhaartjes te reorganiseren en te fixeren, waardoor ze in een bepaalde richting worden gebracht en een vollere, meer gestructureerde wenkbrauwlook ontstaat.

Dingen die je wilt weten over de Brow lamination

Brow lamination is een schoonheidsbehandeling voor wenkbrauwen die de wenkbrauwhaartjes gladmaakt en in de gewenste vorm houdt. Hier zijn enkele dingen die je zou moeten weten over brow lamination:

Procedure:

Tijdens een brow lamination-behandeling worden de wenkbrauwhaartjes met behulp van een oplossing rechtgetrokken en in de gewenste vorm gefixeerd. Dit wordt gedaan met behulp van een reeks speciale producten, waaronder een liftingcrème, fixeergel en voedende serums. Zo ziet de behandeling eruit:

  1. Reiniging: De eerste stap van de behandeling is het reinigen van de wenkbrauwen en de omliggende huid. Dit helpt om eventuele olie, vuil of make-up te verwijderen en zorgt ervoor dat de producten tijdens de behandeling goed kunnen hechten.
  2. Applicatie van de producten: De schoonheidsspecialist zal vervolgens speciale producten aanbrengen om de wenkbrauwhaartjes te liften en in de gewenste positie te houden. Dit omvat typisch een liftingcrème die de haartjes rechtmaakt, gevolgd door een fixeergel om ze op hun plaats te houden.
  3. Inwerktijd: Nadat de producten gelijkmatig zijn aangebracht, wordt de inwerktijd afgewacht. Dit kan variëren, maar meestal duurt het ongeveer 10 minuten.
  4. Neutralisatie: Na de inwerktijd zal de specialist een neutraliserende oplossing aanbrengen om de chemische reactie te stoppen en de haartjes te fixeren in hun nieuwe vorm.
  5. Wenkbrauwvorming: Afhankelijk van je wensen kan de specialist je wenkbrauwen in de gewenste vorm modelleren door overtollige haartjes te verwijderen met behulp van waxen, epileren of trimmen.
  6. Afwerking: Zodra de neutralisatie is voltooid, worden de wenkbrauwen schoongemaakt en verzorgd. Dit kan onder meer het aanbrengen van voedende serums of oliën omvatten om de wenkbrauwen te hydrateren en te voeden na de behandeling.

Resultaat:

Het resultaat van brow lamination zijn gladde, strakke wenkbrauwen die er voller en goed verzorgd uitzien. Het kan helpen bij het opvullen van dunne wenkbrauwen en het creëren van een meer gedefinieerde vorm.

Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op hoelang het resultaat aanhoudt, waaronder:

  1. Haargroeicyclus: De natuurlijke haargroeicyclus speelt een rol bij hoe lang het resultaat van brow lamination zichtbaar blijft. Na verloop van tijd zullen nieuwe haartjes groeien en de behandelde haartjes vervangen, waardoor het effect geleidelijk vervaagt.
  2. Huidtype en huidverzorging: Mensen met een vettere huid kunnen merken dat het effect van brow lamination sneller vervaagt dan bij mensen met een drogere huid. Het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen of huidverzorgingsproducten rond de wenkbrauwen kan ook van invloed zijn op de duurzaamheid van de behandeling.
  3. Nazorg: Goede nazorg kan helpen om het resultaat van brow lamination langer te behouden. Dit kan onder meer het vermijden van water op de wenkbrauwen gedurende de eerste 24 uur na de behandeling, het vermijden van oliehoudende producten rond de wenkbrauwen en regelmatig hydrateren van de wenkbrauwhaartjes omvatten.
  4. Blootstelling aan de zon en chemicaliën: Overmatige blootstelling aan de zon of chloorwater (bijvoorbeeld in zwembaden) kan het effect van brow lamination versnellen, waardoor het resultaat mogelijk sneller vervaagt.

Duur:

De duur van het resultaat varieert per persoon, maar over het algemeen blijven de effecten van brow lamination ongeveer vier tot zes weken aanhouden.

Nazorg:

Na de behandeling wordt meestal geadviseerd om de wenkbrauwen gedurende de eerste 24 uur droog te houden en contact met water te vermijden. Ook wordt het gebruik van oliehoudende producten op of rond de wenkbrauwen afgeraden, omdat dit de fixatie kan aantasten.

Geschiktheid:

Hoewel brow lamination geschikt is voor de meeste mensen, kunnen personen met een gevoelige huid of bepaalde huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis voorafgaand aan de behandeling het beste overleggen met een dermatoloog of schoonheidsspecialist.

Hoelang duurt de Brow Lamination?

De behandeling duurt gemiddeld 45 minuten zonder kleuring en 60 minuten met kleuring.

Wat mag ik niet doen na de Brow Lamination?

– 24 uur lang géén watercontact

– 48 uur lang géén hennabrows laten uitvoeren (wegens kans op chemische reactie)

– 48 uur lang niet onder de zonnebank of onder de zon

– 6 weken lang geen reinigingsproducten op olie basis

– elke dag de wenkbrauwhaartjes kammen in de juiste richting

Mag ik makeup gebruiken na de behandeling?

Ja, dit kan zeker geen kwaad zolang je voorzichtig bent met het reinigen (niet te ruw heen en weer wrijven en géén producten op olie basis gebruiken).

Kan deze behandeling bij iedereen worden toegepast?

Het kan niet uitgevoerd worden bij zwangere dames. Daarnaast zal het resultaat minder mooi zijn bij dames met weinig of korte haartjes. Wij adviseren in dat geval de brow vitamin behandeling om de haargoei te stimuleren.

Moeten mijn wenkbrauwen voor de behandeling geëpileerd worden?

Voor een voller en mooier resultaat, kan je best je haartjes laten doorgroeien en niet epileren. Tijdens de behandeling worden de wenkbrauwen geëpileerd en in vorm gebracht.

Prijzen

Brow Lamination zonder verven € 49

Brow Lamination met verven € 59

Boek online een afspraak.