De TCA peeling is een middeldiepe chemische peeling, die een versnelde celdeling veroorzaakt in de huid. De peeling bestaat uit een ideale combinatie van verschillende zuren. TCA staat voor TriChloorAzijnzuur, dit is een organisch zuur. Deze stof ontdoet de natuurlijke celeiwitten van hun wateromhulsel. Hierdoor droogt de bovenste huidlaag op en wordt zij afgestoten. Daarnaast zit in de TCA peeling ook een percentage salicylzuur en phenol.
- Zorgt voor een frisse en egale huid
- Verwijdert dode huidcellen
- Verfijnt de poriën
- Bevordert de doorbloeding van de huid
- Vermindert pigmentvlekken
Hoe werkt een TCA peeling?
De huid wordt op een milde wijze gereinigd. De huid wordt op de TCA peeling voorbereid door het aanbrengen van een primer. Vervolgens worden er één tot meerdere laagjes TCA vloeistof op de huid aangebracht. Dit geeft een licht tot intensief prikkelende sensatie op de huid. Als de vloeistof is uitgewerkt, wordt de huid gekoeld. Indien nodig wordt er een zonnebrandcrème aangebracht om de huid te beschermen.
Voor het gewenste resultaat wordt een kuur van de TCA peeling geadviseerd, afhankelijk van het huidprobleem. Gemiddeld zijn er 3-6 behandelingen nodig met tussenpozen van enkele weken.
Na de behandeling
Na de behandeling voelt de huid warm en ziet er rood uit. In de volgende 7 dagen kan de huid strak aanvoelen en in deze periode kan er een lichte tot intensieve schilfering ontstaan. Deze schilfering begint meestal rond de mond, kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen als laatst. Daardoor is het belangrijk om de eerste 30 dagen na de behandeling de huid goed te beschermen met een hoge zonbescherming.
Welk resultaat kun je verwachten van een TCA Peeling?
De huidstructuur verbetert en oppervlakkige rimpeltjes worden gladder. Ook ziet de huid er egaler uit, pigmentvlekjes verminderen. Verder vervagen huidoneffenheden zoals rode plekjes en kleine littekens.
De TCA peeling is geschikt voor elk huidtype en werkt mede door het huidoppervlak te egaliseren. De peeling wordt ingezet bij huidveroudering, acne, acnelittekens, pigmentproblemen en grove poriën. Nadat de huid hersteld is, oogt zij gladder, frisser en zachter.
Al na 1 behandeling ziet u resultaat en krijgt uw huid meer volume, voelt gladder, steviger en helpt deze behandeling de natuurlijke glans van de huid te herstellen, waardoor deze wordt voorzien van een prachtige glow. Ook toepasbaar in de zomer.
Wanneer een TCA peel?
Een TCA peeling biedt de oplossing in onder andere de volgende gevallen:
- Uw huid vertoont tekenen van veroudering (kraaienpootjes en rimpels)
- U heeft last van pigmentvlekken
- U heeft oppervlakkige littekens in het gezicht
- Uw huid oogt dof en vermoeid
- Uw huid heeft een onregelmatige structuur
- Geschikt voor alle huidtypen, waaronder de donkere en getinte huid
Alles over rimpels verwijderen
In de loop der jaren verandert het gezicht. Naarmate de leeftijd stijgt, eist het natuurlijke verouderingsproces zijn tol, dit is vaak te zien aan rimpels en fijne lijntjes in de huid van het gezicht en de hals. De stoffen die de huid stevig en elastisch houden, nemen af en rimpels ontstaan. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen mogelijk om een jonge huid te behouden en huidveroudering tegen te gaan. Rimpels verwijderen of rimpels verminderen kan op meerdere manieren, bijvoorbeeld door middel van een Hifu 4D facelift treatment, microneedling of facelift massage. Naast deze methoden is het ook mogelijk om voor een laserbehandeling of medische peeling te kiezen. Hierdoor behoud je de mimiek van het gezicht en wordt de huidteint en huidstructuur ook direct verbeterd.
Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult.
Hoe ontstaan rimpels?
Er bestaan verschillende soorten rimpels en daarom zijn er ook verschillende oorzaken van de ontwikkeling ervan. Zo zijn er droogte lijntjes, statische rimpels en mimische rimpels. Statische rimpels ontstaan door veelvuldig gebruik van de onderliggende spier en door afname van collageen en elastine in de huid. Deze rimpels zijn permanent zichtbaar, ook als je gezicht niet in beweging is. Mimische rimpels zijn de rimpels die je ziet als je de spieren in je gezicht beweegt, denk hierbij bijvoorbeeld aan fronsrimpels, voorhoofdrimpels en lachrimpels.
De meeste rimpels ontstaan door de afname van collageen, elastine en hyaluronzuur in de huid. Vanaf ons 25e levensjaar beginnen deze stoffen af te nemen en worden de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar. De huid verslapt en de hydratatie neemt af, wat uitdroging veroorzaakt. Veel mensen weten inmiddels dat externe factoren, zoals uv straling van de zon en zonnebank, stress en leefstijl het huidverouderingsproces versnellen en rimpels veroorzaken. Douchen met te heet water droogt de huid uit en het roken van een sigaret bevordert rokerslijntjes in het gezicht. Ook het op de zij of buik slapen kan bijdragen aan het ontstaan van rimpels. Al deze factoren samen zorgen ervoor dat er lijnen, groeven en diepe rimpels in de huid ontstaan. Naast rimpels kunnen ook pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en gesprongen vaatjes (couperose) in het gezicht ontstaan.
Hersteltijd na een TCA peeling
Na de behandeling werkt het zuur nog een tijdje door, hier voelt u echter niets van. Het pijnlijke gevoel dat ontstaat tijdens de behandeling neemt af als de peeling wordt verwijderd. Het is mogelijk dat u de eerste 24 uur na de peeling nog wat last heeft van een branderig gevoel. Dit is goed te bestrijden door uw huid te koelen met bijvoorbeeld een natte doek. De behandelde huid zal enkele dagen na de peeling gaan vervellen. Dit kan zichtbaar of nagenoeg onzichtbaar zijn, dat verschilt per persoon. Eventueel is de huid tijdelijk anders van kleur. Alhoewel u na de peeling direct aan het werk kunt, nemen de meeste mensen die de behandeling ondergaan een paar dagen vrij. Uw huid ziet er na de behandeling vreemd uit en is niet echt toonbaar. Het is belangrijk om uw huid de eerste week goed te beschermen. Blijf weg uit de zon en kies voor het gebruik van een crème met een hoge SPF factor.
Prijzen:
Losse behandeling € 199
Kuur (3 behandelingen) € 499