HiFu 4D Facelift treatment

Hifu staat voor High Intensity Focused Ultrasound

Huidverstrakking en verjongen staat voorop bij deze behandeling. We stimuleren de aanmaak van collageen door het gebruik van ultrasone energie. Collageen is een eiwit dat de huid stevigheid en elasticiteit geeft.

Tijdens een HIFU-behandeling worden ultrasone golven gericht op specifieke doelgebieden in de huid. De ultrasone energie verwarmt de huid op een zeer gerichte manier zonder het omliggende weefsel te beschadigen. In diepere huidlagen stimuleren we de aanmaak van collageen, wat resulteert in huidverstrakking en verjonging.

HIFU wordt vaak gebruikt om fijne lijntjes en rimpels te verminderen, de huidtextuur te verbeteren, en huidverslapping tegen te gaan. Een van de voordelen van HIFU is dat het een niet-chirurgische en niet-invasieve procedure is, wat betekent dat er geen incisies of injecties nodig zijn en er geen hersteltijd is. De resultaten van HIFU zijn meestal geleidelijk zichtbaar na verloop van tijd, omdat de collageenproductie toeneemt, en kunnen enkele maanden tot een jaar of langer aanhouden, afhankelijk van de individuele reactie van de huid.

Voor meer informatie over HIFU en of het geschikt is voor jouw specifieke behoeften, is het raadzaam om een intakegesprek in te plannen met een van onze specialistes.

De voordelen van Hifu

 1. Niet-invasief: HIFU is een niet-chirurgische en niet-invasieve procedure, wat betekent dat er geen snijden of naalden nodig zijn. Dit minimaliseert het risico op complicaties en vereist geen hersteltijd zoals bij chirurgische ingrepen.
 2. Huidverstrakking: HIFU stimuleert de aanmaak van collageen, een eiwit dat de huid stevigheid en elasticiteit geeft. Door gerichte ultrasone energie af te geven aan diepere huidlagen, kan HIFU helpen bij het verstevigen en verstrakken van de huid, waardoor fijne lijntjes en rimpels verminderen.
 3. Gerichte behandeling: HIFU maakt gebruik van geavanceerde beeldvormingstechnologie om de ultrasone energie precies te richten op specifieke huidlagen, zonder het omliggende weefsel te beschadigen. Daardoor zorgt de behandeling voor nauwkeurige resultaat en minimaliseert het risico op bijwerkingen.
 4. Langdurige resultaten: De stimulatie van collageenproductie door HIFU kan geleidelijk aan tot verbetering van de huid leiden, met langdurige resultaten die enkele maanden tot een jaar of langer kunnen aanhouden.
 5. Veelzijdigheid: HIFU kan worden toegepast op verschillende gebieden van het gezicht en lichaam. Zoals het voorhoofd, de kaaklijn, de hals, de wangen en de decolleté. Het kan ook worden gebruikt voor het verminderen van vetophopingen en het verstrakken van de huid op het lichaam.
 6. Minimaal ongemak: In vergelijking met chirurgische ingrepen veroorzaakt HIFU over het algemeen minimaal ongemak. Patiënten kunnen een lichte warmtesensatie voelen tijdens de behandeling, maar er is over het algemeen geen verdoving of pijnstillers nodig.
 7. Geen hersteltijd: Aangezien HIFU een niet-invasieve procedure is, is er geen hersteltijd nodig. Patiënten kunnen na de behandeling hun normale activiteiten hervatten zonder beperkingen.

Hoe vaak moet je de behandeling herhalen?

hifu1

Hoe vaak HIFU-behandelingen herhaald moeten worden, kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het individuele behandelplan, de conditie van de huid en de gewenste resultaten. Over het algemeen worden HIFU-behandelingen echter niet vaak herhaald, en de duur van de resultaten kan langdurig zijn. Hier zijn enkele overwegingen:

 1. Aanvankelijke behandelingsreeks: Voor optimale resultaten wordt vaak een initiële reeks van één tot drie behandelingen aanbevolen, met tussenpozen van enkele weken tot enkele maanden tussen elke behandeling. Deze initiële reeks helpt bij het stimuleren van de collageenproductie en het verbeteren van de algehele huidtextuur en -toon.
 2. Onderhoudsbehandelingen: Na de initiële reeks behandelingen kunnen onderhoudsbehandelingen worden aanbevolen om de resultaten te behouden. Hoe vaak deze onderhoudsbehandelingen nodig zijn, kan variëren, maar ze kunnen meestal om de zes maanden tot een jaar worden uitgevoerd, afhankelijk van de individuele behoeften en het verloop van de huidveroudering.
 3. Individuele reactie: De duur van de resultaten kan variëren afhankelijk van de individuele reactie op de behandeling, de ernst van de huidverslapping en andere factoren zoals levensstijl en genetica. Sommige mensen kunnen langdurige resultaten ervaren na slechts één reeks behandelingen, terwijl anderen mogelijk vaker onderhoudsbehandelingen nodig hebben.

Nazorg Hifu behandeling

Nazorg na een HIFU-behandeling is belangrijk om ervoor te zorgen dat je huid goed herstelt en om de beste resultaten te behalen. Hier zijn enkele tips voor nazorg na een HIFU-behandeling:

 1. Koeling: Direct na de behandeling kan je huid warm aanvoelen. Gebruik indien nodig een koelkompres of een zakje bevroren groenten om je huid te koelen.
 2. Hydratatie: HIFU kan de huid tijdelijk uitdrogen, dus het is belangrijk om je huid goed gehydrateerd te houden na de behandeling. Drink voldoende water.
 3. Vermijd intense hitte: Vermijd hete douches, sauna’s en stoombaden gedurende minstens 48 uur na de behandeling, omdat warmte de gevoeligheid van de huid kan verhogen.
 4. Gebruik geen agressieve producten: Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, scrubs of producten met actieve ingrediënten zoals retinol of glycolzuur gedurende minstens een week na de behandeling, omdat deze de huid kunnen irriteren.
 5. Gebruik geen make-up: Probeer gedurende minstens 24 uur na de behandeling geen make-up te gebruiken om je huid de tijd te geven om te herstellen. Als je toch make-up moet gebruiken, zorg er dan voor dat het schoon is en niet irriterend.
 6. Volg de instructies van je behandelaar: Volg de specifieke nazorginstructies van je behandelaar nauwkeurig op, omdat deze kunnen variëren afhankelijk van de individuele behoeften en het type behandeling dat je hebt ondergaan.
 7. Plan follow-up afspraken: Plan eventuele follow-up afspraken zoals aanbevolen door je behandelaar om de voortgang van je huid te controleren en verdere behandelingen te bespreken indien nodig.

Door deze nazorgtips op te volgen, kun je helpen ervoor te zorgen dat je huid goed herstelt na een HIFU-behandeling en dat je de beste resultaten behaalt. Als je toch vragen hebt, aarzel niet om contact op te nemen.

Contra indicaties

Hoewel HIFU een veilige en effectieve behandeling is voor veel mensen, zijn er enkele contra-indicaties om in gedachten te houden. Contra-indicaties zijn factoren die kunnen suggereren dat een persoon niet geschikt is voor de behandeling. Enkele van de belangrijkste contra-indicaties voor HIFU zijn onder meer:

 1. Zwangerschap: HIFU wordt over het algemeen niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, omdat de veiligheid van de procedure voor de foetus niet volledig is vastgesteld.
 2. Recente chirurgische ingrepen of wonden: Mensen die recentelijk een chirurgische ingreep hebben ondergaan. Open wonden hebben in het te behandelen gebied, moeten wachten tot de wond volledig is genezen voordat ze HIFU ondergaan.
 3. Actieve huidinfecties: Als er sprake is van een actieve huidinfectie, zoals acne of herpes, kan het behandelen van het aangetaste gebied met HIFU de infectie verergeren of verspreiden.
 4. Huidkanker: HIFU mag niet worden gebruikt op gebieden met bekende huidkanker, zoals melanoom.
 5. Implantaten of metalen in het behandelde gebied: Metalen implantaten, zoals pacemakers, of andere metalen voorwerpen in het behandelde gebied kunnen de effectiviteit van HIFU verminderen. Het is belangrijk om dit vooraf met je behandelaar te bespreken.
 6. Gevoeligheid voor ultrasone geluidsgolven: Het is belangrijk om eventuele gevoeligheden of allergieën met je behandelaar te bespreken.

Hoe ziet de behandeling

 1. Consultatie: Voordat de behandeling begint, zal je een intake gesprek hebben met één van onze specialistes. Tijdens dit intake gesprek zullen je doelen en verwachtingen worden besproken. De behandelaar zal bepalen of je een geschikte kandidaat bent voor HIFU en een behandelplan op maat voor je opstellen.
 2. Voorbereiding: Nadat het behandelplan is vastgesteld, zal je worden voorbereid op de behandeling. Dit kan het reinigen van het behandelgebied omvatten en het aanbrengen van een gel om de ultrasone golven beter door de huid te geleiden.
 3. Behandeling: Tijdens de behandeling zal de HIFU-apparatuur worden ingesteld op de juiste parameters voor jouw specifieke behoeften. Daarna zal de behandelaar de ultrasone handstukken op de huid plaatsen en geleidelijk aan de energie toedienen op de gewenste diepte. Tijdens de behandeling een lichte warmtesensatie ervaren.
 4. Gerichte behandeling: De ultrasone golven worden gericht op specifieke doelgebieden in de huid, zoals het voorhoofd, de kaaklijn, de hals of de decolleté, afhankelijk van je behoeften en doelen.
 5. Duur van de behandeling: De duur van de behandeling kan variëren afhankelijk van het behandelgebied en de specifieke apparatuur die wordt gebruikt. Over het algemeen duurt een HIFU-behandeling van 1 zone tussen de 30 minuten en een uur.
 6. Directe resultaten: Direct na de behandeling kan je een lichte roodheid of zwelling ervaren op het behandelde gebied, wat normaal is en meestal binnen enkele uren tot dagen verdwijnt.
 7. Nazorg: Je behandelaar zal nazorginstructies geven. Wij geven je graag advies bij het vinden van de juiste verzorgingsproducten.
 8. Opvolgafspraken: Mogelijk zijn er opvolgafspraken nodig om de voortgang te volgen en eventuele verdere behandelingen te plannen, afhankelijk van je individuele behoeften en reactie op de behandeling.

Overige vragen:

Mag je na een Hifu behandeling Botox of fillers laten plaatsen?
Ja, dat mag 72 uur na de behandeling, HIFU heeft geen downtime.

Kan HIFU in combinatie met Botox, Fillers:
Wij behandelen de gebieden met botox pas na 3 weken na het zetten van Botox.
Wij behandelen de gebieden met fillers pas na 8 weken na het zetten van fillers.
Daarnaast adviseren we om botox en fillers in de eerste twee weken na de behandeling te vermijden.

Ik ben zwanger, kan ik een HiFu behandeling veilig ondergaan?
Patiëntveiligheid staat voorop, daarom behandelen wij niet bij zwangerschap.

Ik heb kronen, kan ik een Hifu behandeling doen?
Ja, tijdens de intake kunt u dit aan de specialist doorgeven. Op sommige gebieden kan het als gevoelig worden ervaren.

Ik gebruik medicijnen zoals; bloedverdunners mag ik een HIFU behandeling ondergaan?
Patiëntveiligheid staat voorop. Bij hartritmestoornissen, epilepsie, immuunsysteem aandoeningen, diabetes en bloedverdunners behandelen wij over het algemeen niet. In sommige gevallen vragen wij uw huisarts te raadplegen. Communiceer dit ten alle tijden naar ons, in sommige (milde) gevallen kunnen we een uitzondering maken in bespreking met uw huisarts.

Mag je na een HiFu behandeling in de zon?
Geen pigmentverschuivingen of een lichtgevoeligheidsreactie. Je kunt HIFU dus met een gerust hart het hele jaar door plannen. Maar wij adviseren u wel, om altijd een zonbescherming te gebruiken. Dit omdat zonbeschadiging helpt mee aan de veroudering van de huid.

In verband met de privacy van onze klanten, mogen we helaas geen voor- en na foto’s publiceren. Wij publiceren alleen foto’s in overleg en goedkeuring van klanten of modellen.

Prijzen HiFu 4D facelift treatment


Hele gezicht €749
(voorhoofd, rondom ogen, neus lippen plooi, kaaklijn, wangen)
Voorhoofd €249
Rondom ogen €249
Neus lippen plooi €249
Kaaklijn wangen €249
Onderkin €249
Hals €249
Decolleté €399
Buik €699
Armen €599
Billen €699

Voorhoofd + rondom ogen (2 zones) € 399
Kaaklijn wangen + neus lippen plooi (2 zones) € 399
Kaaklijn + onderkin € 399
Hele gezicht + onderkin €799
Hele gezicht + onderkin + hals €899
Onderkin + hals + decolette €699

Plan hier online je afspraak in.