Harsen van gezicht en lichaam

Harsen

Harsen is het verwijderen van overtollige lichaams- en gezichtsharen door middel van een kleverige substantie. De woordjes harsen en waxen is hetzelfde. Behalve met echte bijenhars, kun je bijvoorbeeld ook ontharen met een “hars” die gemaakt is van suiker. Een haar wordt met hars helemaal verwijderd. Na het ontharen zal het gemiddeld 3-8 weken duren voordat de haar weer is aangegegroeid. Harsen is een tijdelijke manier van haarverwijdering. Na het ontharen zullen de haren dus weer aangroeien. Dit aangroeien gebeurt altijd wel met een zachte (haar)punt zodat je in tegenstelling tot scheren, na harsen nooit harde stoppels zult hebben.

Voorbereiding voor het harsen

– Gebruik een peeling vooraf
Gebruik een peeling de dag voordat je gaat ontharen. Vooral bij korte haren, gaan de haren dan rechtop staan en zijn beter te harsen dan wanneer ze vlak langs de huid of zelfs een beetje op/in de huid liggen.

– Geen olie of bodylotion van tevoren gebruiken.
Wees spaarzaam met het gebruik van vette bodymilks, oliën e.d. vanaf 24 uur voor de behandeling. Door gebruik van vetten en oliën, kan de werking van bijvoorbeeld een in olie oplosbare hars – sterk – verminderen. Immers, de hars zal gedeeltelijk oplossen als hij wordt aangebracht op een huid die nog te veel olie bevat.

– Het gebruik van producten die AHA bevatten raden wij af.
Gebruik vanaf 24 uur voor de behandeling geen producten die Alpha Hydroxy Zuren (AHA) bevatten, omdat dit mogelijk gevoeligheid en irritatie kan veroorzaken.

– Time of the month
Hars bij voorkeur niet in de week voor en tot 3 dagen na je menstruatie als je gevoelig bent voor pijn. Hars ook niet als je erg moe of prikkelbaar bent. (Dit is puur voor de pijn, er kan niks mis gaan als je wel tijdens deze periode laat harsen)

– Douche na het harsen en niet ervoor
Bij voorkeur hars voordat je onder de douche gaat en niet vlak erna.

– Pas op met …
Wij harsen niet bij spataders! Wanneer je weinig spataderen hebt of twijfelt, dan kunt u een afspraak maken. Onze experts bekijken uw huid altijd grondig voordat we beginnen. En mocht uw huid niet geschikt zijn, dan geven wij u eerlijk advies.

Bij zwangerschap zijn wij voorzichtig bij het harsen omdat je dan vocht kunt vasthouden.

Wij harsen niet op een (zon)verbrande huid, bij diabetes, flebitis (aderontsteking), over nieuw littekenweefsel en bij andere – al dan niet open – huidafwijkingen.
Wij harsen niet over moedervlekken, wratten, uitslag, irritatie en tepels.
Raadpleeg de huisarts voordat je gaat harsen als je een voorgeschiedenis hebt van cysten of steenpuisten.
Hars bij voorkeur niet als je medicijnen slikt die de gevoeligheid van de huid beïnvloeden zoals Retin A, Accutane, Tetracycline of Glucolic Acid.

Tips voor na het harsen

Niet krabben of hard wrijven
Probeer na de behandeling niet te krabbelen of hard over de huid te wrijven. Door het harsen kan een verhoogde bloedtoevoer ontstaan en daarmee jeuk. Krabbelen en hard wrijven kan de huid irriteren.

Geen strakke kleding
Vermijd te strakke kleding op huid die pas is geharst om het ingroeien van haren te voorkomen.

Pas regelmatig een peeling toe
Als je aanleg hebt voor ingegroeide haren, pas dan regelmatig een peeling toe op de huid die is geharst, te beginnen vanaf 24-48 uur na de behandeling.

Vermijd een heet bad, zonnebad, sauna, zon etc.
Vermijd tot 48 uur na de behandeling: heet bad, zonnebad, sauna of andere warmte/hitte behandelingen. Ook is het verstanding om na die tijd een goed zonneproduct met beschermingsfactor te gebruiken.

Wat kan er mis gaan bij het harsen?

– Korte haren
Als de haren niet goed zijn verwijderd, zijn ze te kort geweest. Daarom adviseren wij om de haartjes minimaal 2 weken of langer te laten staan voor de behandeling. Hoe langer de haartjes niet geschoren worden voor de behandeling, hoe beter!

– Vochtige of te vette huid
Als de huid tijdens de behandeling te vochtig of te vet is, zal de hars minder goed werken. Gebruik 24 uur voordat je gaat harsen geen vette bodymilk meer of iets dergelijks.

Wordt de haargroei door harsen minder?

Hoewel het harsen op zich geen invloed heeft op de groei van bestaand haar, is het een uit de praktijk bekend verschijnsel dat sommige haren – als ze maar vaak en regelmatig worden uitgetrokken – het toch lijken “op te geven”. Denk daarbij maar eens aan de dames die vroeger hun wenkbrauwen veel en rigoureus hebben geëpileerd. Een voorwaarde is wel dat het ontharen regelmatig – en in ieder geval het hele jaarrond (in plaats van alleen met mooi weer) – gebeurt. Let wel. Harsen/ontharen zal nooit leiden tot het volledig verdwijnen van haargroei. Sommige haren zijn immers net onkruid. Die blijven terugkomen.

Een direct voordeel van harsen is bovendien dat de haren terugkomen met een relatief dunne haarpunt. Daardoor lijkt de haargroei ook optisch minder. Dit in tegenstelling tot ontharen met ontharingscrème of scheermes, waarbij de haren bot en stomp gaan groeien (de “stoppels”). Door deze teruggroei met een haarpunt in plaats van een stoppel, zal de teruggroei altijd dunner en lichter zijn dan bij het ontharen met scheermes of ontharingscreme.

Wenkbrauwen epileren/modelleren € 11,50

Kin of bovenlip € 10,00

Kaaklijn € 10,50

Neus € 7,50

Oksels € 12,50

Armen € 17,50

Onderbenen € 19,50

Onder en bovenbenen € 29,50

Rug € 35,00

U kunt ook online een afspraak maken. Wist u dat wij ook een webshop hebben, daar vindt u alle producten die ook verkrijgbaar zijn in de salon