Ombre brows / powder brows (permanente makeup)

Dé nieuwste trend betreft PMU wenkbrauwen zijn de ombre brows. Terwijl de ombre-haartrend jaren geleden is omgetoverd tot de balayage, doen de ombre brows hun entree. And we love it!

Ombre brows zijn erg subtiel, dus niet zo opvallend als de oude ombre-haartrend. De wenkbrauw begint licht en wordt steeds donkerder naar het puntje van je brow toe. Hierdoor lijken je wenkbrauwen voller en superstrak. Je kunt ze natuurlijk zelf tekenen, maar hoe fijn is het als je met deze prachtige brows wakker wordt? Scheelt je zo een kwartier tot half uur in de ochtend!

Ombre brows is, net als microblading, een techniek die wordt uitgevoerd met gebruik van semi-permanente make-up die na ongeveer 3 jaar licht vervaagt tot compleet is verdwenen. Wil je je brows up to date houden? Laat dan ongeveer elk jaar je wenkbrauwen bijwerken.

Wat is het verschil tussen Microblading en Ombre?

Microblading is een “haartjes” techniek , doormiddel van kleine krasjes in de opperlaag van de huid te maken en hier pigment aan toe te voegen .Dit blijft het mooiste bij mensen die nog voldoende eigen haartjes hebben. Daarnaast is Ombre meer een schaduwtechniek door middel van een “prikkende beweging” te maken ,  deze techniek word vaak gekozen voor meer opvulling te krijgen bij mensen die weinig of geen eigen haartjes meer hebben staan.

De techniek die het vaakst genomen word voor het beste resultaat is de combinatie van deze 2 technieken . De combo , zo kan ik kleine haartje aka Microblading aan de voorzijde plaatsen en dan overgaan in Ombre voor een mooi vol effect.

Voor wie is Microblading of Ombre geschikt?

• Het aanpassen/perfectioneren van de bestaande wenkbrauw vorm
• Verdikking van bestaande dunne wenkbrauwen
• Dunne wenkbrauwen veroorzaakt door jaren van veelvoudig epileren
• Het corrigeren van asymmetrie
• actieve levensstijl
• moeilijkheden bij het toepassen van normale make-up
• wens om er elk ogenblik fris en verzorgd uit te zien
• Chemotherapie of Alopecia
• Littekens

Wanneer mag/kan ik deze behandeling niet ondergaan?
Laat geen semipermanente make-up aanbrengen:

 • op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
 • op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet;
 • op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is;
 • op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;
 • als je onder invloed bent van alcohol of drugs;
 • als je zwanger bent.
 • Als u een Botoxbehandeling hebt ondergaan binnen de 2 maanden van de sem-permanente behandeling
 • Als je bloedverdunners neemt

Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:

 • diabetes
 • hemofilie
 • tijdens chemotherapie
 • chronische huidziekte zoals eczeem, psorias,
 • allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet
 • immuunstoornis
 • hart- en vaatafwijkingen
 • bij gebruik van roaccutane (anti-acne middel)

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica ? En wil je toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts. Voorafgaand aan elke behandeling zal er een uitgebreide vragenlijst ingevuld worden waarop alle contra-indicaties zullen worden doorgenomen.

Ziet het resultaat er natuurlijk uit?

Wij streven erna om zo natuurlijk mogelijk te werken,  en de kleur, vorm en techniek aan te passen naar wat het beste bij iemand past. Ga dus altijd naar een ervaren artiest, met een openbaar portfolio van haar werk .
Voor een overzicht van mijn werk, kijk op Instagram of facebook.

Hoe zie ik direct na de behandeling uit?

Het behandelde gebied kan wat rood zien en eventueel licht gezwollen zijn. Deze bijwerking verdwijnen vaak binnen een paar uurtjes. Na de behandeling is de kleur de eerste 5 à 7 dagen altijd ongeveer 40% donkerder dan de kleur die samen met jou is gekozen als eindresultaat. Dit heeft te maken met het natuurlijke helingsproces van de huid. Pas na ongeveer 30 dagen kun je het volledige resultaat zien omdat dan de huid volledig hersteld is. Het kan tevens voorkomen dat er kleine korstjes/schilfers na de behandeling ontstaan. Daar hoef je je geen zorgen over te maken, dit hoort bij het herstelproces van de huid.

Wanneer is de Touch Up Behandeling nodig?

Na 6 weken vindt de tweede behandeling plaats. Bij deze behandeling kunnen nog eventuele correcties aangebracht worden aan de vorm en kleur. Onze filosofie is dat we bij een eerste behandeling liever iets te licht, dun, en voorzichtig werken omdat dit makkelijk in de nabehandeling is bij te werken. Zouden we in de eerste behandeling te donker, dik en grof werken, dan is een correctie altijd erg moeilijk. Deze 1e touch-up behandeling is inbegrepen in de prijs van de eerste behandeling, en dient binnen 10 weken te zijn gedaan.

Welke voorzorg instructies moet ik volgen?

24 uur voorafgaand aan de behandeling geen alcohol, drugs, aspirine of andere bloedverdunnende medicatie innemen, 2 WEKEN VOOR DE BEHANDELING DE HUID NIET BLOOTSTELLEN AAN (OVERMATIG) ZONLICHT, ZONNEBANK, PEELINGS!!!. Verf en epileer de wenkbrauwen tot hoogstens 1 week voorafgaand aan de behandeling. Drink geen cafeïne of neem geen medicatie in 24u voor de afspraak dit beinvloed jouw bloedsomloop waardoor je heviger kan bloeden en waardoor het pigment slechter zal opnemen in de huid. Indien u regelmatig uw wenkbrauwen bijtekent, verzoeken wij u met uw gebruikelijke manier van wenkbrauw make-up naar de afspraak te komen.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Afhankelijk van welke zone en welke technieken er zijn gebruikt blijft permanente make-up gemiddeld 12-24 maanden mooi. De houdbaarheid heeft ook te maken met je huidtype, je verzorgingsrituelen, je levensstijl en de mate hoeveel en hoe vaak je jouw huid blootstelt aan de zon/zonnebank. Als je een vet huidtype hebt kan het zijn dat het pigment niet wordt opgenomen in de huid en hierdoor niet het gewenste resultaat kan geven. Soms blijven de pigmenten ook langer zichtbaar. Semi-permanent betekent niet dat je ervan uit kan gaan dat al het pigment zeker zal verdwijnen. Het kan zijn dat er zelfs na jaren toch nog (enige) kleur te zien is. Zodra de pigmenten / kleur wat gaat vervagen kan je de resultaten heel makkelijk onderhouden door een “onderhoudsbeurt” te laten doen. Hiervoor gelden speciale tarieven (zie tarieven).

Welke aftercare-regels moet ik volgen?

Na de behandeling is het heel belangrijk om het behandelde gebied vijf tot zeven dagen droog te houden. Smeer een FLINTERDUN laagje créme aan s’morgens en s’avonds zolang er korsten zichtbaar zijn. Je plukt NIET aan de korsten en de eerste week gebruik je geen foundation of wenkbrauw make-up! Let dus op met je gezicht reinigen, douchen (hoofd achterover houden), ga niet zwemmen, sauna, of intensief sporten (door het zout in zweet zal de kleur eerder verdwijnen). Ook is het verstandig om je afspraak niet nét voor een belangrijke gebeurtenis of een vakantie te plannen. Wij adviseren tot 6 weken na de behandeling geen peelings bij het behandelde gebied en de huid niet (overmatig) blootstellen aan de zon / geen zonnebank.

Goed om nog te weten

Bij de door ons gebruikte techniek (micropigmentatie) wordt de kleur “in” je huid geplaatst en niet “op” je huid, zodat het resultaat een meer natuurlijke en zachtere uitstraling heeft. Voor dagelijkse dingen is het vaak meer dan voldoende. Indien je voor speciale gelegenheden of een avondje uit je wenkbrauwen nog meer wilt accentueren kan dit natuurlijk door toevoeging van gewone make-up eroverheen aan te brengen.

Wat kunt u van een permanent make-up behandeling verwachten?

• Alvorens de behandeling begint bespreken we al jouw wensen.
• U krijgt na het boeken van de afspraak, een email met het toestemmingsformulier. Deze kunt u thuis invullen en terug sturen of tijdens de afspraak als ondertussen de verdovende crème intrekt vult u het toestemmingsformulier in.
• We gaan samen in overleg de juiste kleur en vorm bepalen, perfect passend bij jouw gezicht en wensen.
• Het zetten van de wenkbrauwen duurt ongeveer 20 minuten per wenkbrauw.
• Na 6 weken kom je terug voor een nabehandeling, hierbij wordt eventueel de vorm en kleur nog aangepast.
• Na genezing kan je ongeveer 1 jaar genieten van prachtige wenkbrauwen en hierna komt u weer terug voor een touch-up!

WIJ WERKEN VOLGENS DE HYGIËNERICHTLIJNEN VAN DE GGD.

Resultaten

Elke wenkbrauw is anders, wij kijken altijd naar de wensen van de klant en wat het beste past bij uw gezicht. Wij geven altijd een eerlijk advies. Of u nou een natuurlijk resultaat wenst of een strakke wenkbrauw. Hieronder kunt u enkele resultaten vinden. Het filmpje pauzeert wanneer u met de muis over het filmpje gaat, of (op tablet of telefoon) deze aanraakt met de vinger. Ook kunt u de pijlen aan de zijkant van het filmpje gebruiken om naar de volgende foto te gaan.

Op de hoogte blijven van alle resultaten, volg ons op Instagram. @houseofbeauty_valkenswaard

Prijzen permanent makeup

BehandelingAantal behandelingenPrijs
PhiBrows microblading2 behandelingen€ 395
OmbreBrows2 behandelingen€ 395
CombiBrows
2 behandelingen€ 395
PhiBrows/Ombre/Combi Brows
Opfrissen binnen 12 maanden
1 behandeling€ 139
PhiBrows/Ombre/Combi Brows
Opfrissen na 12 maanden*
1 behandeling€ 179*
Eyeliner boven2 behandelingen€ 219
Eyeliner onder2 behandelingen€ 219
Eyeliner boven en onder2 behandelingen€ 319
Eyeliner opfrissen
boven OF onder*
1 behandeling€ 139*
Eyeliner opfrissen
boven EN onder*
1 behandeling€ 189*
Full Lips 2 behandelingen€ 499
Full Lips
Opfrissen binnen 12 maanden
1 behandeling€ 149
Full Lips
Opfrissen binnen 13 tot 24 maanden
1 behandeling€ 199

*Deze prijs geldt ook voor bestaande wenkbrauwen gezet door een andere salon. (Wij beoordelen de wenkbrauwen van te voren om de juiste prijs te bepalen)

Maak een afspraak

Als u nog vragen heeft of graag kennis maakt met ons, dan kunt u een intake gesprek inplannen. Of wilt u graag meteen een afspraak inplannen?
Neem dan contact met ons op of maak online een afspraak.