Ombre brows / powder brows (permanente makeup)

Permanente makeupOmbré powder brows is de nieuwste trend op het gebied van permanente makeup voor wenkbrauwen. Bij Ombré powder brows wordt de aanzet van de wenkbrauwen lichter in geschaduwd met naar de punten toe donkerder waardoor het een mooie overloop heeft maar ook heel zacht en natuurlijk oogt.

Deze permanente makeup techniek is erg subtiel, dus niet zo opvallend als de oude ombre-haartrend. De wenkbrauw begint licht en wordt steeds donkerder naar het puntje van je brows toe. Hierdoor lijken je wenkbrauwen voller en super strak. Je kunt ze natuurlijk zelf tekenen, maar hoe fijn is het als je met deze prachtige brows wakker wordt? Scheelt je zo een kwartier tot half uur in de ochtend!

Wat is het verschil tussen PhiBrows microblading en Ombre/Powder Brows?

De PhiBrows microblading is een “haartjes” techniek , doormiddel van kleine krasjes in de opperlaag van de huid te maken en hier pigment aan toe te voegen. Dit blijft het mooiste bij mensen die nog voldoende eigen haartjes hebben. Daarnaast is Ombre meer een schaduwtechniek door middel van een “prikkende beweging” te maken, deze techniek wordt vaak gekozen voor meer opvulling te krijgen bij mensen die weinig of geen eigen haartjes meer hebben staan.

Wanneer mag/kan ik deze behandeling niet ondergaan?
Laat geen semipermanente make-up aanbrengen:

 • op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
 • op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet;
 • op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is;
 • op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;
 • als je onder invloed bent van alcohol of drugs;
 • als je zwanger bent.
 • Als u een Botoxbehandeling hebt ondergaan binnen de 2 maanden van de sem-permanente behandeling
 • Als je bloedverdunners neemt

Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:

 • diabetes
 • hemofilie
 • tijdens chemotherapie
 • chronische huidziekte zoals eczeem, psorias,
 • allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet
 • immuunstoornis
 • hart- en vaatafwijkingen
 • bij gebruik van roaccutane (anti-acne middel)

Hoe zie ik direct na de behandeling uit?

Het behandelde gebied kan wat rood zien en eventueel licht gezwollen zijn. Deze bijwerking verdwijnen vaak binnen een paar uurtjes. Na de behandeling is de kleur de eerste 5 à 7 dagen altijd ongeveer 40% donkerder dan de kleur die samen met jou is gekozen als eindresultaat. Dit heeft te maken met het natuurlijke helingsproces van de huid. Pas na ongeveer 30 dagen kun je het volledige resultaat zien omdat dan de huid volledig hersteld is. Het kan tevens voorkomen dat er kleine korstjes/schilfers na de behandeling ontstaan. Daar hoef je je geen zorgen over te maken, dit hoort bij het herstelproces van de huid.

Wanneer is de Touch Up Behandeling nodig?

Na 6 weken vindt de tweede behandeling plaats. Bij deze behandeling kunnen nog eventuele correcties aangebracht worden aan de vorm en kleur.

Welke voorzorg instructies moet ik volgen?

Lees hier alle voor- en nazorg instructies.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Afhankelijk van welke zone en welke technieken er zijn gebruikt blijft permanente make-up gemiddeld 12-24 maanden mooi. De houdbaarheid heeft ook te maken met je huidtype, je verzorgingsrituelen, je levensstijl en de mate hoeveel en hoe vaak je jouw huid blootstelt aan de zon/zonnebank. Als je een vet huidtype hebt kan het zijn dat het pigment niet wordt opgenomen in de huid en hierdoor niet het gewenste resultaat kan geven. Soms blijven de pigmenten ook langer zichtbaar. Semi-permanent betekent niet dat je ervan uit kan gaan dat al het pigment zeker zal verdwijnen. Het kan zijn dat er zelfs na jaren toch nog (enige) kleur te zien is. Zodra de pigmenten / kleur wat gaat vervagen kan je de resultaten heel makkelijk onderhouden door een “onderhoudsbeurt” te laten doen. Hiervoor gelden speciale tarieven (zie tarieven).

Welke aftercare-regels moet ik volgen?

Na de behandeling is het heel belangrijk om het behandelde gebied vijf tot zeven dagen droog te houden. Smeer een FLINTERDUN laagje créme aan s’morgens en s’ avonds zolang er korsten zichtbaar zijn. Je plukt NIET aan de korsten en de eerste week gebruik je geen foundation of wenkbrauw make-up! Let dus op met je gezicht reinigen, douchen (hoofd achterover houden), ga niet zwemmen, sauna, of intensief sporten (door het zout in zweet zal de kleur eerder verdwijnen). Ook is het verstandig om je afspraak niet nét voor een belangrijke gebeurtenis of een vakantie te plannen. Wij adviseren tot 6 weken na de behandeling geen peelings bij het behandelde gebied en de huid niet (overmatig) blootstellen aan de zon / geen zonnebank. Wij verkopen speciale pigment beschermende producten, om het resultaat te verlengen.

Wat kunt u van een permanent make-up behandeling verwachten?

• Alvorens de behandeling begint bespreken we al jouw wensen.
• U krijgt na het boeken van de afspraak, een email met het toestemmingsformulier. Deze kunt u thuis invullen en terug sturen of tijdens de afspraak als ondertussen de verdovende crème intrekt vult u het toestemmingsformulier in.
• We gaan samen in overleg de juiste kleur en vorm bepalen, perfect passend bij jouw gezicht en wensen.
• Het zetten van de wenkbrauwen duurt ongeveer 20 minuten per wenkbrauw.
• Na 6 weken kom je terug voor een nabehandeling, hierbij wordt eventueel de vorm en kleur nog aangepast.
• Na genezing kan je ongeveer 1 jaar genieten van prachtige wenkbrauwen en hierna komt u weer terug voor een touch-up!

WIJ WERKEN VOLGENS DE HYGIËNERICHTLIJNEN VAN DE GGD.

Resultaten

Elke wenkbrauw is anders, wij kijken altijd naar de wensen van de klant en wat het beste past bij uw gezicht. Wij geven altijd een eerlijk advies. Of u nou een natuurlijk resultaat wenst of strakke wenkbrauwen.
Hieronder kunt u enkele resultaten zien. Het filmpje pauzeert wanneer u met de muis over het filmpje gaat, of (of tablet of telefoon) deze aanraakt met de vinger. Daarnaast kunt u de pijlen aan de zijkant van het filmpje gebruiken om naar de volgende foto te gaan.

Op de hoogte blijven van alle resultaten, volg ons op Instagram. @houseofbeauty_valkenswaard

Prijzen permanent makeup

BehandelingAantal behandelingenPrijs
PhiBrows microblading2 behandelingen€ 425
OmbreBrows2 behandelingen€ 425
CombiBrows
2 behandelingen€ 450
PhiBrows/Ombre
Opfrissen binnen 12 maanden
1 behandeling€ 149
PhiBrows/Ombre/Combi Brows
Opfrissen na 12 maanden*
1 behandeling€ 199*
CombiBrows opfrissen binnen 12 maanden1 behandeling€ 159
Eyeliner boven2 behandelingen€ 229
Eyeliner onder2 behandelingen€ 229
Eyeliner boven en onder2 behandelingen€ 339
Eyeliner opfrissen
boven OF onder*
1 behandeling€ 149*
Eyeliner opfrissen
boven EN onder*
1 behandeling€ 199*
Full Lips 2 behandelingen€ 499
Full Lips
Opfrissen binnen 12 maanden
1 behandeling€ 149
Full Lips
Opfrissen binnen 13 tot 24 maanden
1 behandeling€ 199

*Deze prijs geldt ook voor bestaande wenkbrauwen gezet door een andere salon. (Wij beoordelen de wenkbrauwen van te voren om de juiste prijs te bepalen)

Maak een afspraak

Als u nog vragen heeft of graag kennis maakt met ons, dan kunt u een intake gesprek inplannen. Of wilt u graag meteen een afspraak inplannen?
Neem dan contact met ons op of maak online een afspraak.