Wat is nu eigenlijk het verschil tussen microblading en tatoeëren van de wenkbrauwen?

Dit is waarschijnlijk een van de meest gestelde vragen wanneer het gaat om een keuze maken in techniek voor permanente makeup. Welke techniek is het beste om toe te passen voor mooie wenkbrauwen?  De verschillende methodes zorgen voor een verschillende look. Het is dus belangrijk om te kijken naar wat het beste bij jouw gezicht past. In deze blog een uitleg over de verschillende methodes.

3d hairstroke wenkbrauwen/ microblading techniek

De hairstroke methode is ongelooflijk populair de laatste tijd, dat heeft te maken met de trend voor dikke en naturel uitziende wenkbrauwen.
Een hele naturel en echt uitziende wenkbrauw kan gecreëerd worden met de hairstroke methode. Het heet de hairstroke techniek omdat er met behulp van een manuele pen (“mesje”) allemaal kleine streepjes pigment worden gepigmenteerd alsof het allemaal kleine haartjes zijn.
De microblading techniek is hetzelfde principe als 3d hairstrokes: kleine haartjes namaken. Echter worden er bij microblading allemaal hele kleine sneetjes met een mesje met pigment tussen de eigen wenkbrauwhaartjes gemaakt.

De voor- en nadelen van 3d hairstroke techniek

De voordelen zijn dat dit zeer naturel oogt, als echt haar. Het is perfect voor mensen die al redelijk goede wenkbrauwen hebben, maar enkel wat gaten in hun wenkbrauwen willen opvullen. Maar ook voor mensen die (bijna) helemaal geen wenkbrauw meer hebben. De strokes kunnen dezelfde kleur als de huidige wenkbrauwen krijgen met dezelfde dikte en hoek. Bij een jongere huid, kan deze techniek ook goed werken om een hele wenkbrauw te creëren wanneer er bijna geen haartjes meer zijn.
3d hairstokes hebben echter wel vaker een touch-up nodig want anders dan bij powder brows, wordt de pigment minder diep in de huid gepigmenteerd. Daardoor vervaagd deze techniek iets sneller.

Permanente make-up wenkbrauwen (ombre of powder brows)

De permanente makeup techniek (machine) houdt in dat er duizenden kleine puntjes pigment in de huid worden getatoeëerd. Deze puntjes vormen een gedefinieerde vorm. Vrouwen zijn vaak bang dat deze techniek en niet naturel uitziet, omdat de gewenste wenkbrauw-vorm volledig gevuld wordt met pigment. Echter kan deze techniek er wel zeker naturel uitzien. De gewenste wenkbrauw-vorm hoeft namelijk geen pigment verzadiging van 100% te hebben. Ook de kleur van het gemengde pigment zorgt ervoor het ook bij meer lichte wenkbrauwen geen harde uitstraling geeft. De techniek heeft niet voor de niks de naam “powder brow”, we creëren een poeder-effect.

Laat u altijd goed adviseren welke techniek bij u past!

Vragen?

Heeft u nog vragen of twijfelt u of het bij u past? Bel ons gerust, wij helpen u graag.

Bel: 0630301083

Of plan online een vrijblijvend intakegesprek.