Verslaafd aan lippenbalsem?

Nu bijna de mutsen, shawls en wanten van zolder gehaald worden en we ’s ochtends bijna de ruiten van de auto moeten krabben, grijpen we massaal naar de lippenbalsem. En dat is niet altijd even verstandig. Want van een sporadische gebruiker kan je zo maar veranderen in een regelrechte lipbalm addict.

Herken je jezelf in dit verhaal? Kijk dan eens kritisch naar de ingrediënten van het product dat je gebruikt. Bepaalde stoffen in balsems irriteren namelijk de kwetsbare huid van de mond, waardoor je nooit van die droge, gebarsten lippen afkomt. Die irritatie heb je meestal zelf niet eens door; je hebt alleen het gevoel dat je moet blijven smeren.

Wat kun je wel en wat kun je beter niet op je mond smeren?

Ingrediënten die ik graag zie in een lipbalm:

Plantaardige oliën (bv. jojoba of shea), petrolatum, wax (bv. jojoba of carnauba), butter (bv. shea of cocoa), ceramiden, dimethicone, lanolin (tenzij je allergisch bent voor wolvet), glycerin, panthenol, hyaluronic acid

Ingrediënten die ik vermijd in een lipbalm:

Menthol, phenol, camphor, aroma’s, geurstoffen, parfum, kleurstoffen, eucalyptus, propyl- en butyl parabenen, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone, quartenium-15, lavendel olie, alcohol

Wax en vaseline

Een lipbalsem met alleen wax of vaseline is ook niet de meest effectieve. Zoek liever een exemplaar waarin ook plantaardige oliën gemengd zitten.
En echt waar, plantaardige olie doet ook gewoon wat ze moet doen.

Heeft u na het lezen van dit artikel, nog vragen? Bel of stuur ons gerust een berichtje.

en natuurlijk verkopen wij in de salon een lipbalsem met de juiste ingrediënten.