Wat doet vitamine A voor de huid?

Vitamine A

De opbouwvitamine voor uw huid!

Vitamine A (retinol) helpt de cellen een goede structuur op te bouwen. In het bijzonder stimuleert ze de cellen, maakt de huid steviger, en versterkt de verdediging van de cellen. Dit samen met de pro-vitamine A, deze laatste zit in voeding en wordt in het lichaam omgezet tot een vitamine A.

Goede leveranciers voor het pro-vitamine A zijn onder andere:
– Gele en oranje vruchten
– Eigeel
– Lever
– Bladgroen
– Worteltjes
– Vetstoffen uit zuivelproducten

Vitamine A is een vetoplosbare vitamine en kan door behulp van ons eigen vet, dat zich in ons organisme bevind, verwerkt worden tot vitamine A. Daarom is het bijvoorbeeld belangrijk dat er in iedere klaargemaakte salade ook een druppel (sla) olie zit.

Deze vitamine komt ook vaak voor in dag of nachtcrème, alleen heet de werkstof dan “retinol”.