Nazorg instructies permanente makeup

Nazorg instructies permanente makeup

Voordat de eerste permanente makeup behandeling plaatsvindt laten we je een intakeformulier invullen en ondertekenen. Als je het wenst worden de te behandelen plekken vooraf met een laagje verdovende creme ingesmeerd (dit dien je zelf mee te nemen). Het is handig om alvast je haar te wassen voordat je komt voor een behandeling omdat de pigmentatie gedurende de genezing absoluut niet nat mag worden.

Je permanente makeup wordt na alle uitleg en pas nadat het voorgetekend is met de uiterste zorg en zo hygiënisch mogelijk aangebracht. Om het optimale uit de behandeling te halen zal je tijdens de genezing  zorgvuldig en schoon met de behandelde huid moeten omgaan. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de permanente makeup heel belangrijk.

De genezingstijd van een permanente make up bedraagt ongeveer 6 tot 12 dagen. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Iets langere genezingstijd is niet abnormaal. Direct nadat de korstjes eraf zijn is de kleur van de pigmentatie nog niet optimaal. De huid heeft nog ongeveer 3 á 4 weken nodig om de kleur van de pigmentatie goed op te nemen. Er is bijna altijd daarna een perfectiebehandeling nodig voor het beste resultaat. Deze perfectiebehandeling is direct na de behandeling al met je afgesproken.

De nazorginstructies 

Raak de permanente make-up na de behandeling zo min mogelijk aan met de handen. Wanneer dit toch noodzakelijk is was ze dan eerst grondig.

Na de behandeling zal er altijd wat wondvocht ontstaat. Dit mag je na een half uur en daarna ieder uur afnemen met een schone tissue.

Houd de behandelde plek(ken) tijdens de genezing droog. Met douchen ook uitkijken voor condens want daar wordt de pigmentatie ook nat van. Smeer de wenkbrauwen voor het douche in met de meegekregen crème.

Vermijd tijdens het genezingsproces ook contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad. Zodra de korstjes verdwenen zijn en de huid helemaal genezen is, mag je hier weer gebruik van maken.

Het is heel belangrijk dat je niet krabt aan behandelde huid. De korstjes moeten er vanzelf afvallen. Smeer desnood de wenkbrauwen in met de meegegeven crème, hierdoor neemt de jeuk vaak af.

Draag geen pleisters of verband. De permanente makeup moet aan de lucht kunnen genezen. Gebruik ook absoluut geen ontsmettingsmiddelen op de permanente makeup!

Breng geen cosmetica aan op de wond gedurende de genezing. Geen foundation, poeder of mascara etc.

Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de behandelde plek(ken).

Na genezing gaan kleine korstjes loslaten. De pigmentatie komt daar lichter en smaller onder vandaan. De kleur van de pigmentatie heeft nog een week of 4 de tijd nodig om op kleur te komen.

Stel de behandelde plek(ken) tijdens de genezingstijd niet bloot aan zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Pas nadat de korstjes eraf zijn, na de genezingstijd kan je in de zon of onder de zonnebank wanneer je op de permanente make-up met een wattenstaafje altijd een laagje zonnecreme met een hoge beschermingsfactor. (factor 50) Bij ons in de salon verkopen wij speciale zonnebrandsticks (factor 50) speciaal voor permanente makeup, deze beschermen ook de kleur.

Alle eerste behandelingen worden na 6 weken indien nodig na behandeld. Dan is dezelfde nazorg weer van toepassing.

Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurveranderingen van de wond of bij aanblijvende pijn altijd contact op met de huisarts en breng ons ook op de hoogte van de bevindingen van de arts.

Voor alle duidelijkheid wijzen wij je erop dat bij het niet nakomen van deze nazorginstructies je zelf verantwoordelijk bent voor het uiteindelijke resultaat en komen alle aansprakelijkheden te vervallen.

Permanente makeup gaat door de tijd vervagen en kan door ons weer opgefrist worden. Wenkbrauwen zo rond 1 á 2 jaar. Opfrisbehandelingen van permanente makeup na verloop van tijd hebben dezelfde nazorg. Deze behandelingen zijn een stuk voordeliger van prijs dan de eerste behandeling en worden met dezelfde zorg en kundigheid uitgevoerd.

Heb je vragen of twijfel je ergens over, neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen of stuur een Whatsapp berichtje.

Wij wensen je heel veel plezier met uw permanente makeup en graag tot ziens.

 

House of beauty
Dragonder 28a
Valkenswaard

Tel: 0630301083

www.houseofbeautyvalkenswaard.nl