Natuurlijke remedies bij rosacea

Deze natuurlijke remedies helpen tegen een rode huid (rosacea)!

 

 

 

 

Rosacea is helaas één van de meest onbegrepen huidproblemen waar veel mensen mee te maken hebben. Zo vreemd is dat ook niet, want het is dan ook één van de minst onderzochte kwaaltjes. Gelukkig is het geen levensbedreigende aandoening, maar toch kan het erg vervelend zijn voor iemand die ermee te maken heeft!

Bij rosacea zijn de bloedvaten in het gezicht opgezet waarbij je vooral op de wangen en neus een vurig uiterlijk hebt. Deze huidzones zijn dus heel rood, maar daarnaast kan je ook last hebben van kleine opgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes en puistjes.

Je kunt natuurlijk naar een arts of dermatoloog, maar je kunt ook altijd met de onderstaande tips aan de slag.

Appelcider azijn

Niet alleen voor acne is appelcider azijn heel goed, maar het kan ook bij rosacea verlichting geven bij symptomen. Zo kan het gebruikt worden als natuurlijk ontsmettingsmiddel en helpen het aantal gisten en bacteriën op de huid te verminderen. Het is wel aan te raden op om de appelcider azijn te verdunnen. Je kunt het beste 1 deel appecider azijn verdunnen op 5 delen water. Test altijd een kleine beetje vooraf op je huid om te kijken of je er niet allergisch voor bent.

Kokosolie

Kokosolie verzacht je huid en is daarom vooral goed voor een drogere huid. Het helpt om de warmte en roodheid in je gezicht te verminderen. Je kunt er in combinatie met aloë vera een gezichtsolie van maken.

Groene thee

Natuurlijk kan groene thee geen wonderen verrichten, maar het kan wel verlichting geven bij symptomen van rosacea. Als je groene thee op je gezicht aanbrengt, kan het de ontsteking maar ook de roodheid van de huid verminderen. Maak wat thee en laat dit 10 minuten afkoelen. Vervolgens breng je dit aan op de huid.

Wilt u graag meer advies over de juiste producten en verzorging bij rosacea?

Neem contact met ons op.