De functie van collageen in het lichaam

Collageen supplementen zijn er tegenwoordig in alle vormen en maten: collageen tabletten, collageen poeders, collageendrankjes… Dit kan voor veel verwarring zorgen. We leggen je graag uit hoe collageen werkt, welke soorten collageen supplementen er zijn en wat de collageen supplement ervaringen zijn, zowel vanuit de wetenschap als vanuit de praktijk.

??? ?? ????????? ?? ??? ???? ??????????
> Collageen is een belangrijk lijmvormend eiwit in ons lichaam. Ons lichaam maakt na ons 25stelevensjaar steeds minder collageen aan, waardoor het natuurlijke verouderingsproces op gang komt. 
> Collageen zorgt voor elasticiteit en stevigheid in al onze bindweefsels, waaronder de huid, pezen, gewrichten, kraakbeen, botten, maar ook in onze haren en nagels. 
> Collageen kent ruimt 28 types, waarvan collageen type 1 en collageen type 2 het belangrijkst zijn. 90% van al het aanwezige collageen bestaat uit collageen type 1. 
> Collageen kan gewonnen worden uit verschillende natuurlijke bronnen zoals vissen, dieren en planten.

Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken naar de werking van collageen in combinatie met vitamine C. Vitamine C is namelijk de bouwstof van collageen. 

??????????: Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen wat van belang is voor een goede conditie van de bloedvaten, het behoud van een sterke vaatwand en soepele aderen. 
??????: Vitamine C is van belang voor de vorming van collageen wat belangrijk is voor de botten. 
?????????: Vitamine C draagt bij tot de normale vorming van collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen. 
????: Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen dat helpt om de huid van binnenuit te verstevigen, de conditie van de huid te ondersteunen en de stevigheid van de huid ondersteunt. 
??????????? ??? ?? ????: Vitamine C is van belang voor de vorming van collageen wat belangrijk is voor het bindweefsel van de huid. 
???? ?? ?????: vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen wat de conditie van het tandvlees ondersteunt. 

Tip! Neem collageen in voor de maaltijd. Hierdoor wordt het collageen beter opgenomen door het lichaam.

Benieuwd naar wat collageen voor jou kan betekenen? Bestel ons collageen supplement in onze webshop! Slechts met 1 schepje per dag werken aan een gezonde, stralende en stevige huid van binnenuit. Makkelijkere kunnen wij het niet maken!