10 dingen die je iedere dag doet die je huid er ouder uit laten zien

Als grootste orgaan van het lichaam is de huid een van de belangrijkste onderdelen van onze algemene gezondheid. Huidproblemen kunnen een negatieve invloed hebben op het hele lichaam. Bovendien wordt de gesteldheid van onze huid vaak gelinkt aan schoonheid en leeftijd.

Mensen doen vaak veel moeite om de huid te verzorgen en om er jonger uit te zien dan ze in werkelijkheid zijn. In werkelijkheid zijn er veel dagelijkse gewoonten die ervoor zorgen dat mensen er ouder uitzien. Hier 10 dagelijkse dingen die je huid er 10 jaar ouder uit laten zien.

10. Slaaphouding

Hoewel veel mensen het comfortabel vinden om op hun buik te slapen, kan deze houding negatieve effecten hebben op de huid. Vaak ontstaan er donkere kringen onder de ogen en kan er zelfs een zwelling optreden als de bloedtoevoer wordt afgekneld. Het is aan te raden om op je rug te slapen in plaats van op je buik. Deze houding helpt je om deze mogelijke huidproblemen te voorkomen. En denk ook even aan de hals en decolleté, deze houding is helemaal funest voor deze zone kwa rimpelvorming.

9. Geen beschermende zonnebril dragen

De huid rond onze ogen is zeer dun en delicaat. Dit is de reden waarom rimpels en andere oneffenheden vaak op deze plek voorkomen. Het dragen van een zonnebril is een geweldige manier om dit deel van de huid te beschermen tegen schadelijke zonnestralen. En vergeet niet, dat we doordat we de zonnebril dragen minder gaan knijpen met de ogen…. en dus minder rimpels kweken rondom de ogen. ik zeg win-win!

8. Asymmetrisch eten

Net als bij het schrijven, kauwen mensen vaak aan dezelfde kant van hun mond. Hoewel dit misschien niet belangrijk lijkt, kan deze gewoonte wel leiden tot asymmetrische gezichtsverhoudingen. Door uitsluitend aan de ene kant van de mond te kauwen, worden de gezichtsspieren zichtbaarder dan aan de andere kant van de mond. Het is maar dat je het weet. En nu komt de volgende vraag…. Hoe ver wil je gaat voor dat perfecte huidje?? haha

7. Aan de telefoon praten

Veel mensen telefoneren door de telefoon op hun schouder te laten rusten en aan te drukken met hun oor. Deze houding kan echter wel leiden tot rimpels in de nek en een verandering in de wangen. (en vergeet de stijve nek vooral niet haha)
En hoeveel handiger is het gebruiken van een koptelefoon/oortjes. Ik zeg weer win-win!

6. Een computer gebruiken

Iedereen heeft de nekpijn weleens gevoeld na een lange dag staren naar een smartphone of computer. Langdurig in dezelfde houding met een voorovergebogen net blijven zitten kan leiden tot rimpels en een slappe huid. Het staren naar schermen kan ook negatieve effecten hebben op de ogen. Regelmatig pauzes nemen gedurende de dag en korter achter de computer zitten kan helpen om deze problemen te bestrijden.

5. Je kin met je hand ondersteunen

Of je nu op voor een lange tijd school of op het werk bent, het is een gangbare gewoonte om je kin met je hand te ondersteunen. Dit doen we vaak uit verveling en om onze net wat rust te gunnen. Deze houding kan voor vroegtijdige rimpels zorgen. Dus hop hop, ellenboog van tafel, en netjes zitten. haha

4. Te vaak fronsen

Deze hoef ik denk ik niet uit te leggen? Oke ik ga het toch doen…
Fronsen kan verschillende negatieve effecten hebben op je gezichtsuitdrukking. Hoekige wenkbrauwen, gespannen lippen en gespannen gezichtsspieren zijn allemaal schadelijk voor de huid. Als je van streek bent, probeer je oren dan te bewegen. Dit zal helpen om een deel van de stress te verlichten. Want vergeet niet, stress is een aanslag op je lijf en huid.

3. Warme douches nemen

Het nemen van die warme douche na een lange werkdag klinkt altijd goed toch? Maar is echt schadelijk voor de huid. De warmte van het water beschadigt de bovenste laag van de huid, wat kan leid tot schilferen en een droge huid. Het is niet schadelijk als je het niet te vaak doet, maar je moet niet dagelijks een te warme douche nemen, maximaal 38 graden. En afsluiten met een koude douche daar wordt je huid pas gelukkig van. En je haren trouwens ook.

2. Voor langere tijd de airco gebruiken

Airconditioners werken door al het vocht uit de lucht te verwijderen. Hoewel dit heerlijk aan voelt als het buiten heet is, kan deze droogte leiden tot veel huidproblemen zoals irritatie. Als je de warmte kunt verdragen, dan is het veel beter om de luchtvochtigheid te laten zoals deze is. (en in de winter als we de verwarming weer gebruiken, zet een bakje water op de verwarming, zodat ze luchtvochtigheid gelijk blijft.)

1. Katoenen kussenslopen

Verschoon je katoenen kussensloop elke dag. Doordat je de hele nacht op je kussen ligt, en je huid in de nacht herstelt, geeft de huid talg af en deze beland op je kussensloop. De volgende avond was je grondig je gezicht en gaat in feite op een “vies” stukje stof liggen. Ik raad het iedereen aan, maar vooral mensen met een snel vette en onzuivere huid. Dit kan echt het verschil maken bij je.

Wilt u graag meer informatie over de juiste gezichtsverzorging, of heeft u andere vragen? Wij helpen u graag.

Wist u dat u bij ons ook online een afspraak in kunt plannen.